AcasăStiriPe cît facem pariu ca Excelenta Sa ne va informa despre evenimentul...

Pe cît facem pariu ca Excelenta Sa ne va informa despre evenimentul de astazi, peste cîteva zile cînd vom afla ca au fost invitati „unii membrii ai comunitatii românesti” :( Concert românesc la Zilele Culturii Române din Copenhaga …

Nu este prima data cînd Ambasada României la Copenhaga nu face publice astfel de  evenimente, decît dupa ce acestea au avut loc. Sa va fie rusinee băăă ! ( vezi exemple din trecut )

Pianistul Eduard Stan şi violonistul Remus Azoiţei susțin, astăzi, un concert la Biblioteca Regală din Copenhaga.  Repertoriul include Sonata nr. 3 pentru vioară şi pian în La minor, op. 25 ”În caracter popular românesc” de George Enescu şi Sonata pentru vioară şi pian în La Major de Gabriel Fauré.

 Cei doi muzicieni concertează în premieră în această formulă la Copenhaga. Evenimentul face parte din programul Zilele Culturii Române la Copenhaga, aflat la prima ediţie în acest an.

Remus Azoiţei este absolvent al Conservatorului din Bucureşti, obţinând apoi o bursă de studii la renumita Juilliard School din New York, unde a studiat cu Dorothy Delay şi Itzhak Perlman, obţinând titlul de Master of Music. Este profesor de vioară al Academiei Regale de Muzică din Londra, fiind cel mai tânăr profesor din istoria acestei instituţii. În 2005 a fost distins cu titlul de Asociat al Academiei Regale de Muzică din Londra, pentru activitatea sa concertistică şi pedagogică de excepţie.

Eduard Stan a studiat la Academia de Muzică din Hanovra sub îndrumarea lui Arie Vardi. Cariera concertistică l-a purtat pe importante scene ale Europei (Berlin Philharmonie, Musikhalle Hamburg) şi ale Statelor Unite (Salt Lake City Temple Square şi PUC California). A cântat ca solist cu orchestre din Germania, Austria, Italia şi România şi sub bagheta unor dirijori ca Shinya Ozaki, Lutz Köhler, George Balan şi Thomas Dorsch, bucurându-se de recunoaştere internaţională. În 2009 a fost distins cu Premiul Prometheus pentru promovarea culturii române în lume.

 

sursa :  http://timpromanesc.ro/concert-romanesc-la-zilele-culturii-romane-din-copenhaga

 

Concert românesc la Zilele Culturii Române din Copenhaga

 

 

Pentru Ambasada Româna de la Copenhaga unii sînt mai români ca altii ….

Sa va fie rusinee băăă !

Exemple din trecut :


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura