AcasăStiri:) Pentru IT'stii romani: Se caută culegători de mazăre pentru Danemarca

:) Pentru IT’stii romani: Se caută culegători de mazăre pentru Danemarca

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează în luna februarie o bursă a locurilor de muncă pentru lucrători în agricultură – culegători de mazăre în sectorul agricol din Danemarca. Angajatori şi consilieri EURES danezi vor veni în România pentru a intervieva candidaţii. Aceştia caută 100 de culegători de mazăre pentru estul insulei Funen Oerbaek. Muncitorii vor lucra în Danemarca, între 1 iunie şi 1 septembrie 2014, într-o comunitate internaţională, cu oportunităţi de dezvoltare a abilităţilor de muncă şi socializare. Dintre cei 100 de lucrători selectaţi din România, unii vor avea ocazia să lucreze şi ca şoferi de autobus sau tractor, tâmplari, zidari sau supervizori etc.

Condiţii de înscriere

Angajatorul danez a fost cât se poate de categoric în privinţa condiţiilor pe care trebuie să le îndeplinească cei care vor participa la selecţia pentru aceste posture. Astfel, aceştia trebuie să aibă minim 18 ani, iar experienţa în munca agricolă constituie un avantaj. De asemenea, candidaţii trebuie să se aştepte la muncă fizică grea, indiferent de climă. Lucrătorii trebuie să fie motivaţi şi flexibili în privinţa programului, li se cere toleranţă şi respect pentru colegii din echipă, onestitate şi responsabilitate în toate situaţiile. Atitudine pozitivă pentru dezvoltarea abilităţilor şi contribuţie pozitivă în cadrul echipei. Nu în ultimul rând se cer cunostinţţe de nivel mediu de  limba engleză.

Beneficii şi avantaje

Cei care vor fi selectaţi pentru aceste locuri de muncă în Danemarca vor fi plătiţi cu 0,6 euro net/kg, la care se adaugă un bonus de 12,5 la sută drept bani de concediu. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislaţiei daneze. De asemenea, cazarea se face în corturi aduse de lucrători sau în rulote cu dormitoare, bucătărie, toalete, duşuri, maşini de spălat, TV şi internet. Taxa de cazare zilnică este între 4-8 euro, în funcţie de soluţia de cazare aleasă de lucrator. Transportul dus-întors România-Danemarca este în responsabilitatea lucrătorului. În Danemarca, angajatorul va pune la dispoziţie un autobuz, contracost pentru 1,5 euro/zi/persoană, pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături. Contractul de muncă este între 1 iunie şi 1 septembrie, 6 zile/săptămână, în jur de 30-40 ore  de muncă/săptămână.

Anunţaţi de AJOFM Sibiu

Cei care doresc să candideze pentru aceste posturi disponibile în Danemarca se pot adresa AJOFM Sibiu pentru a fi consiliaţi şi îndrumaţi „Candidaţii trebuie să trimită un CV model Europass, în limba engleză, cu poza inclusă, pe adresa de email: work@greenpeas.dk. Instrucţiunile de aplicare se găsesc pe website-ul www.greenpeas.dk. Preselecţia persoanelor care au aplicat se face telefonic sau prin email de angajator. Invitarea la selecţie a persoanelor pre-selectate se va face în timp util de consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, din judeţul de domiciliu al candidatului“, explică Dana Radu, responsabil mass-media în cadrul AJOFM Sibiu. Selecţia va avea loc în a doua decada a lunii februarie 2014, la Oradea. Detaliile referitoare la data, locaţia şi programul selecţiei vor fi trimise numai persoanelor invitate. Data limită pentru aplicaţii este 4 februarie.

 

Danemarca oferă o sută de locuri de muncă în domeniul agricol


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura