PERICOL. VACCINUL anti-TBC din Danemarca face noi victime. Zece bebebluși au avut nevoie de operație

2
1031

Zece bebeluși se află, în acest moment, internați la Institutul de Pneumologie „Marius Nasta” din București, după ce au făcut reacții adverse la vaccinul antituberculos (BCG). Zilele trecute, minstrul Sănătății, Raed Arafat, declara că în 115 cazuri au fost semnalate reacții adverse la vaccinul importat din Danemarca.

În spitalul bucureștean, au fost tratați, anul acesta, 50 de copii cu reacții adverse la vaccinul BCG, importat din Danemarca. În total, peste 200.000 de copii au fost imunizați cu serul danez, care se pare că este mult mai virulent decât cel românesc, produs până la sfârșitul lui 2010 de Institutul Cantacuzino.

O comisie a Ministerului Sănătății va analiza toate reacțiile adverse ale vaccinului BCG, pentru a vedea dacă se încadrează în limitele normale impuse de Organizația Mondială a Sănătății. Medicul Gilda Popescu, coordonatorul Programului Național de Combatere a Tuberculozei, declara pentru EVZ că aceste reacții severe au fost raportate și în timpul imunizării cu vaccinul românesc, singura diferență fiind frecvența de patru ori mai mare a acestora la produsul din Danemarca.

 

Citiţi mai mult: Stiri si Actualitate > Ultimele stiri si stirile zilei online > Evenimentul Zilei > EVZ.ro http://www.evz.ro/index.php#ixzz2CxZOptCf
EVZ.ro

2 COMENTARII

  1. Au ajuns pana si danezii sa faca teste pe bebelusii nostrii , cu un vaccin pe care ei nu lau utilizat pe populatia lor, si tinand cont ca ei neavand cazuri de tbc , ei nici macar nu si vaccineaza bebelusii! trist!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here