Gigantul Gazprom a dus construcția Nord Stream 2 până la 83%, însă proiectul s-a împotmolit în apele teritoriale ale Danemarcei. Copenhaga refuză să dea autorizație de construcție, o decizie pe care Vladimir Putin o pune pe seama presiunilor exercitate de dușmanii Rusiei asupra „micii Danemarca”.

Atât de mică încât liderul de la Kremlin nu se ferește să o …amenințe. Voalat, e drept, dar în mod cert mesajul a fost interpretat așa cum trebuie.

„Danemarca este o ţară mică şi este supusă la presiuni puternice. Depinde de ea să dea dovadă că este independentă şi îşi exercită suveranitatea sau nu. În caz contrar… Da, există alte rute. Va costa mai mult şi ne va întârzia puţin, însă proiectul va fi finalizat, oricum!”, a declarat Vladimir Putin, citat de dphpost.dk.

Viktor Zubkov, preşedintele Consiliului de Administraţie al Gazprom, dă asigurări că finalizează Nord Stream 2 în numai o lună, dacă Danemarca nu ridică obiecții și colaborează cu Rusia: „Nord Stream 2 este construit 83%. Am mai avea nevoie de patru-cinci săptămâni pentru a-l termina, în cazul în care vom obţine aprobarea danezilor”.

articol complet la : evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.