AcasăStiriPopulara şi atipica regină Margrethe a Danemarcei sărbătoreşte 40 de ani de...

Populara şi atipica regină Margrethe a Danemarcei sărbătoreşte 40 de ani de domnie ‎

videoclip arhiva – aniversarea zilei de nastere, 70 de ani, a reginei Margarethe a Danemarcei

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei sărbătoreşte, la sfârşitul săptămânii, 40 de ani de domnie, timp în care s-a aflat la conducerea unei monarhii milenare, devenind, dintr-o tânără daneză, timidă şi fumătoare înveterată, cea mai populară suverană din Europa, informează AFP.
Festivităţile sunt organizate de vineri până duminică, pentru a marca data de 14 ianuarie 1972, când prinţesa Margrethe a devenit prima femeie care a urcat, la vârsta de 31 de ani, pe tronul celei mai vechi monarhii europene.
Cea mai mare dintre cele trei fiice ale regelui Frederik al IX-lea al Danemarcei şi ale prinţesei Ingrid a Suediei, Margrethe era deja căsătorită în acel moment cu francezul Laborde de Monpezat, devenit prin căsătorie prinţul Henrik al Danemarcei. Era deja mamă a doi băieţi – prinţul moştenitor Frederik şi prinţul Joachim, în vârstă pe atunci de patru ani, respectiv trei ani.
Patruzeci de ani au trecut, iar părul reginei, strâns întotdeauna într-un coc impecabil, a devenit alb, conferindu-i suveranei daneze un aer de bunică ideală pentru numeroşii ei nepoţi.
Dinţii reginei, o fumătoare înveterată, s-au îngălbenit, însă acest viciu nu a afectat popularitatea de care se bucură suverana în rândul danezilor. De altfel, danezii spun adeseori, cu tandreţe, despre o persoană care fumează mult că „fumează ca regina Margrethe”.

 

Populara şi atipica regină Margrethe a Danemarcei sărbătoreşte 40

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca