AcasăStiriPopulara şi atipica regină Margrethe a Danemarcei sărbătoreşte 40 de ani de...

Populara şi atipica regină Margrethe a Danemarcei sărbătoreşte 40 de ani de domnie ‎

videoclip arhiva – aniversarea zilei de nastere, 70 de ani, a reginei Margarethe a Danemarcei

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei sărbătoreşte, la sfârşitul săptămânii, 40 de ani de domnie, timp în care s-a aflat la conducerea unei monarhii milenare, devenind, dintr-o tânără daneză, timidă şi fumătoare înveterată, cea mai populară suverană din Europa, informează AFP.
Festivităţile sunt organizate de vineri până duminică, pentru a marca data de 14 ianuarie 1972, când prinţesa Margrethe a devenit prima femeie care a urcat, la vârsta de 31 de ani, pe tronul celei mai vechi monarhii europene.
Cea mai mare dintre cele trei fiice ale regelui Frederik al IX-lea al Danemarcei şi ale prinţesei Ingrid a Suediei, Margrethe era deja căsătorită în acel moment cu francezul Laborde de Monpezat, devenit prin căsătorie prinţul Henrik al Danemarcei. Era deja mamă a doi băieţi – prinţul moştenitor Frederik şi prinţul Joachim, în vârstă pe atunci de patru ani, respectiv trei ani.
Patruzeci de ani au trecut, iar părul reginei, strâns întotdeauna într-un coc impecabil, a devenit alb, conferindu-i suveranei daneze un aer de bunică ideală pentru numeroşii ei nepoţi.
Dinţii reginei, o fumătoare înveterată, s-au îngălbenit, însă acest viciu nu a afectat popularitatea de care se bucură suverana în rândul danezilor. De altfel, danezii spun adeseori, cu tandreţe, despre o persoană care fumează mult că „fumează ca regina Margrethe”.

 

Populara şi atipica regină Margrethe a Danemarcei sărbătoreşte 40


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura