Acasă Danemarca Premierul Danemarcei prezintă scuze pentru faptul că decizia de sacrificare a nurcilor...

Premierul Danemarcei prezintă scuze pentru faptul că decizia de sacrificare a nurcilor nu avea bază legală

Şefa guvernului a recunoscut că a fost o decizie precipitată, neexistând o bază legală, dar a subliniat şi nevoia unei noi legislaţii, care să fie clară. „Aş vrea să prezint scuze. Însă a fost vorba de o problemă de sănătate publică, iar nurcile trebuiau sacrificate”, a spus Frederiksen. Scuzele sunt adresate de asemenea şi crescătorilor de nurci, a mai precizat ea, adăugând că este dispusă să participe la o anchetă a parlamentului pentru a vedea ce nu a fost în regulă.

-

Premierul danez Mette Frederiksen a prezentat scuze marţi parlamentului şi crescătorilor de nurci pentru că a dispus sacrificarea întregii populaţii de nurci de fermă din ţară fără a avea o bază legală pentru a face asta, relatează Agerpres citând agențiile DPA şi EFE.

Săptămâna trecută, guvernul a dispus sacrificarea a 15-17 milioane de astfel de animale după ce autorităţile sanitare au raportat că au descoperit o mutaţie a coronavirusului care se transmite de la nurci la oameni.

mai mult la  /www.hotnews.ro/

 

donate to mapamond 🌐 media. pick your platform

PayPal me
Stripe
Become a Patron!
skrill [scandinavdk@yahoo.com]

📲+45 41468280

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

Suma uriașă pierdută de Danemarca, după ce Trump și-a anulat vizita...

0
Poliția daneză a evaluat la 592.000 de dolari costurile anulării în ultimul moment a vizitei de stat pe care președintele american Donald Trump urma...