AcasăDanemarcaPremierul Danemarcei prezintă scuze pentru faptul că decizia de sacrificare a nurcilor...

Premierul Danemarcei prezintă scuze pentru faptul că decizia de sacrificare a nurcilor nu avea bază legală

Şefa guvernului a recunoscut că a fost o decizie precipitată, neexistând o bază legală, dar a subliniat şi nevoia unei noi legislaţii, care să fie clară. „Aş vrea să prezint scuze. Însă a fost vorba de o problemă de sănătate publică, iar nurcile trebuiau sacrificate”, a spus Frederiksen. Scuzele sunt adresate de asemenea şi crescătorilor de nurci, a mai precizat ea, adăugând că este dispusă să participe la o anchetă a parlamentului pentru a vedea ce nu a fost în regulă.

-

Premierul danez Mette Frederiksen a prezentat scuze marţi parlamentului şi crescătorilor de nurci pentru că a dispus sacrificarea întregii populaţii de nurci de fermă din ţară fără a avea o bază legală pentru a face asta, relatează Agerpres citând agențiile DPA şi EFE.

Săptămâna trecută, guvernul a dispus sacrificarea a 15-17 milioane de astfel de animale după ce autorităţile sanitare au raportat că au descoperit o mutaţie a coronavirusului care se transmite de la nurci la oameni.

mai mult la  /www.hotnews.ro/

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

Военный преступник Михаил Мизинцев / War criminal Mikhail Mizintsev / „Măcelarul...

Potrivit oficialilor militari ucraineni, bombardamentele asupra celor două orașe au fost coordonate de același comandant, un om pe care ei îl numesc ”măcelarul din...