AcasăCopenhagaRăsturnare de situație în cazul nurcilor bolnave. Danemarca nu le mai ucide,...

Răsturnare de situație în cazul nurcilor bolnave. Danemarca nu le mai ucide, pentru că nu există dovezi că ar afecta oamenii

Miercurea trecută prim-ministrul țării, Mette Frederiksen, a declarat că animalele trebuie ucise după ce autoritățile sanitare au descoperit că mutația COVID-19, transmisibilă de la nurci la oameni poate pune în pericol viitoarele vaccinuri. Cum era de așteptat, opoziția față de această mișcare a apărut rapid.

-

Membrii Parlamentului refuză să susțină uciderea a milioane de nurci după suspiciunile apărute legate de riscul apariției unor boli și amenințarea adusă locurilor de muncă, relatează The Guardian. Guvernul Danez a renunțat astfel la încercarea de a adopta de urgență o nouă lege care să permită sacrificarea nurcilor din toată țara. Fermierii au urmat însă primul ordin dat de autorități și au ucis deja peste 10 milioane de nurci, potrivit Bloomberg. 

„Există acum numeroase îndoieli dacă acest sacrificiu are o bază științifică corectă. În același timp, Guvernul elimină mijloacele de trai pentru un număr mare de oameni fără a avea efectiv drepturile legale pentru a face acest lucru” a declarat Jacok Ellemann-Jensen, liderul celui mai mare partid de opoziție, Venstre.

FOTO: Peste 10 milioane de animale au fost deja ucise și aruncate în gropi comune pe terenuri ale Armatei

mai mult la    /www.digi24.ro/


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura