AcasăPoliticaPreședintele Parlamentului European îi acuză pe populiștii danezi de dezinformarea alegătorilor

Președintele Parlamentului European îi acuză pe populiștii danezi de dezinformarea alegătorilor

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a acuzat joi Partidul Poporului Danez (DPP, extrema-dreaptă) că i-a dezinformat pe alegătorii din Danemarca cu ocazia referendumului organizat anul trecut cu privire la continuarea aplicării opționale (așa-numita clauză ‘opt-out’) de către această țară a deciziilor Uniunii Europene în domeniul justiției și afacerilor interne, relatează thelocal.dk.

Martin Schulz a folosit exemplul referendumului din Danemarca — în care alegătorilor li s-a cerut să se pronunțe asupra unei chestiuni tehnice — pentru a-și susține apelul la limitarea atribuțiilor parlamentelor naționale în legătură cu acordurile internaționale.

”Să luăm de exemplu referendumul din Danemarca. Alegătorilor li s-a spus de către Partidul Poporului Danez că (limitarea atribuțiilor parlamentelor naționale în legătură cu acordurile internaționale) ar fi împotriva Uniunii Europene. Dar în final s-a ajuns la scăderea securității populației daneze. Și deși acest lucru nu era în interesul alegătorilor, ei au votat pentru el”, a explicat politicianul german.

design-kay-bojesen_web

În timpul campaniei pentru respectivul referendum, DPP a respins avertismentul Partidului Liberal și al opoziției social-democrate conform căruia Danemarca risca să-și piardă apartenența la Europol.

”Există foarte multe semne de întrebare legate de posibilitatea de a putea găsi o soluție cu Comisia Europeană. Este dificil să menținem poliția daneză în interiorul Europol, dar nu mi-am pierdut toate speranțele”, a avertizat în urmă cu o lună premierul danez, Lars Lokke Rasmussen.

AGERPRES

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca
nebunul pe