AcasăStiriPrim-ministra Suediei își recunoaște înfrângerea și demisionează. Dreapta extremă se pregătește să...

Prim-ministra Suediei își recunoaște înfrângerea și demisionează. Dreapta extremă se pregătește să preia puterea la Stockholm

Magdalena Andersson, șefa social-democrată a guvernului suedez, și-a recunoscut, miercuri, înfrângerea în alegeri și a anunțat că va demisiona, relatează Reuters. După victoria la limită în alegeri, blocul de opoziție format din partide de dreapta și extremă-dreapta urmează să încerce formarea unui guvern.
Mai rămân voturi de numărat după alegerile de duminică din Suedia, însă șefa guvernului de la Stockholm a declarat că rezultatele arată o victorie a blocului de dreapta. „Astfel, voi cere, mâine, președintelui parlamentului să mă elibereze din funcție”, a declarat Andersson într-o conferință de presă.
Moderații, Democrații Suedezi, Creștin-Democrații și Liberalii au părut că au un avans ușor în fața coaliției de stânga după alegerile de duminică, iar cele mai recente date ale autorității electorale arătau o configurație de 176-173 în parlament, deci o majoritate absolută pentru blocul partidelor de dreapta.

https://www.digi24.ro/stiri/externe/prim-ministra-suediei-isi-recunoaste-infrangerea-si-demisioneaza-dreapta-extrema-se-pregateste-sa-preia-puterea-la-stockholm-2082913

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca
oradea.ribe on Trei romani arestati la