AcasăDanemarcaProcesele ce zguduie Danemarca: Șefii spionilor, spionați mai rău ca teroriștii, judecați...

Procesele ce zguduie Danemarca: Șefii spionilor, spionați mai rău ca teroriștii, judecați pentru că ar fi dezvăluit „secrete de stat”

Lars Findsen se afla în arestul poliției când a descoperit că spionii de la agenția de informații a Danemarcei îi ascultaseră telefonul și îi plantaseră microfoane în casă.

Spionii, a aflat el, au petrecut luni de zile monitorizându-i viața de zi cu zi din casă, înregistrând sute de ore din conversațiile sale în locuința sa, inclusiv cu cei trei copii ai săi. A fost genul de operațiune de supraveghere intruzivă rezervată în mod normal unui suspect de terorism sau unui agent străin inamic. Findsen nu era nici una, nici alta; era șeful Serviciilor de informații al Danemarcei.

Findsen lucrase zeci de ani la cel mai înalt nivel al serviciilor secrete. El a fost numit șef al serviciului de informații externe al țării în 2015. Anterior, el condusese agenția internă soră a acestuia care, după cum înțelegea acum, îi monitorizase fiecare mișcare.

În arest, lui Findsen i-au fost prezentate rapoartele operațiunii. „Acesta a fost lucrul șocant”, a declarat el pentru The Guardian, „să stai și să te uiți la viața ta transformată în rapoarte de poliție scrise pe casete de supraveghere”.

Ziare.com Procesele ce zguduie Danemarca: Șefii spionilor, spionați mai rău ca teroriștii, judecați pentru că ar fi dezvăluit „secrete de stat”

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca