AcasăCopenhagaRestricţii extrem de dure. Școli închise, telemuncă şi viaţă de noapte redusă...

Restricţii extrem de dure. Școli închise, telemuncă şi viaţă de noapte redusă sunt câteva dintre măsurile luate de autoritățile din Danemarca

-

Şcolile rămân închise, se limitează viaţa de noapte, iar telemunca se generalizează: premierul danez Mette Frederiksen a anunţat o serie de măsuri pentru a ţine sub control noul val de COVID-19 din ţară, notează AFP, scrie Agerpres.

„Ştim cât de importantă este prezenţa la şcoală pentru bunăstarea copiilor şi tinerilor. De aceea adăugăm câteva zile la ambele capete ale vacanţei de Crăciun, dar planul este să nu avem din nou o închidere lungă”, a declarat Mette Frederiksen într-o conferinţă de presă, referindu-se la „vacanţa prelungită” şi dând asigurări că doreşte „să menţină societatea deschisă cât mai mult posibil”.

Pentru directorul Institutului serologic danez (ISS), Henrik Ullum, situaţia este însă „extrem de gravă”. Miercuri, autorităţile sanitare au raportat 6.629 de noi contaminări înregistrate în 24 de ore – depăşind cu peste 2.000 vârful din decembrie 2020. Pe o săptămână, numărul infecţiilor este, de asemenea, cel mai mare, la 35.814 cazuri, un salt de 19% faţă de săptămâna trecută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

Un abator din Danemarca anunţă 120 de cazuri de COVID-19 în...

Procesorul de carne danez Danish Crown a anunţat joi că 120 dintre angajaţii săi de la un abator au fost testaţi pozitiv la noul...

Lumini de Craciun la Copenhaga

Iarna la Copenhaga