AcasăDanemarcaRomânii sclavii moderni din Danemarca. Restaurantele chinezesti îi platesc în margele

Românii sclavii moderni din Danemarca. Restaurantele chinezesti îi platesc în margele

-

Românii sunt exploatați și plătiți prea puțin la restaurantele chinezești din toată țara Restaurantele cu proprietari chinezi din Danemarca plătesc ajutoarelor de bucătărie românești până la 20 de coroane pe oră pentru a lucra 12 ore pe zi.

În barurile de sushi și restaurantele chinezești din întreaga Danemarcă, angajații români lucrează până la 12 ore pe zi, șase până la șapte zile pe săptămână pentru un salariu orar cuprins între 20 și 30 de coroane pe oră. Ceea ce este profund ilegal.

revista sindicatului Fagbladet 3F poate dezvălui acest lucru după ce a vorbit cu 15 români în 15 restaurante chinezești și restaurante sushi din toată Danemarca.

Unul dintre ei este Sebi S. Până la începutul lunii septembrie, a lucrat pentru un restaurant tip bufet chinezesc din Aalborg, Restaurant Sanya.

Aici trebuia să lucreze 10-12 ore pe zi pentru un salariu pe oră de 27 de coroane. Doar două zile pe lună au avut liber Sebi și ceilalți doi colegi ai săi români.

„Suntem mulți români în Danemarca care lucrăm în acest fel”, spune Sebi S. În total, Fagbladet 3F are cunoștințe despre 15 restaurante răspândite în toată țara, unde românii spun că în ultimii ani lucrează sau au lucrat in „termeni chinezesti”.

/fagbladet3f.dk/artikel/rumaenere-udnyttes

Rumænere udnyttes og underbetales på kina-restauranter over hele landet

Kinesisk ejede restauranter i Danmark betaler rumænske køkkenhjælpere ned til 20 kroner i timen for at arbejde 12 timer om dagen. Politiet og myndighederne kender til problemet.

/fagbladet3f.dk/artikel/rumaenere-udnyttes-og-underbetales-paa-kina-restauranter-over-hele-landet?utm_campaign=04102021&utm_medium=email&utm_source=Newsletter


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura