Televiziunea publică daneză DR a lansat un serial de animație destinat copiilor între 4 și 8 ani în care personajul principal este John Dillermand, bărbatul cu cel mai lung penis din lume, pe care nu-l poate controla. Organul sexual al lui Dillermand poate realiza operațiuni de salvare, poate desena, ridica un steag sau poate fura înghețată de la copii, scrie The Guardian.

Deloc surprinzător, serialul a provocat o dezbatere aprinsă în Danemarca despre ce ar trebui și nu ar trebui să conțină programele televizate pentru copii.

Încă de la premiera de sâmbătă, criticii serialului au condamnat ideea unui bărbat care nu-și poate controla penisul. „Acesta este mesajul pe care vrem să-l trimitem copiilor în mijlocul unui val gigant al mișcării #MeToo?”, a scris autoarea daneză Anne Lise Marstrand-Jørgensen.

Cristian Groes, profesor asociat și cercetător la Universitatea Roskilde, crede că sărbătorirea organelor genitale masculine de către serial nu poate decât să îndepărteze egalitatea între sexe. „Perpetuează ideea unei societăți patriarhale. Este menit să fie amuzant – așa că este perceput ca inofensiv. Dar nu este. Și asta îi învățăm pe copiii noștri”.

mai mult la   /www.digi24.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.