În arhipelagul arctic Franz Josef, Rusia construiește o nouă bază aeriană militară unde vrea să staționeaze aeronave de vânătoare. Noua infrastructură va fi gata în 2020, situaţie ce preocupa extrem de mult Danemarca, transmite TV2 Norge, citând un raport al Serviciului Danez de Informații al Apărării.

Potrivit Serviciul Danez de Informații al Apărării, noua bază aeriană a Rusiei din arhipelagul arctic Franz Josef va fi cea mai nordică bază militară din lume, ceea ce va permite Rusiei să își consolideze poziţia şi apărarea strategică în Arctica. Imaginile obţinute din satelit arată că, în prezent, se lucrează pentru extinderea pistei bazei de la 2.500 la 3.500 m, potrivit Uawire.org.

„Rusia a început să lucreze la pistă din Nagurskoye în 2017 și continuă să extindă potențialul bazei. Când totul va fi finalizat, Rusia va putea folosi Nagurskoye pentru cele mai mari avioane de transport, precum și pentru bombardiere strategice „, se arată într-un raport al Serviciul Danez de Informații al Apărării.

mai mult la   deschide.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.