Serviciile de informații au dat alerta! Danemarca este îngrijorată de o posibilă confruntare între Rusia și SUA în regiunea Arctică

0
659

Rivalitatea geopolitică dintre SUA, China și Rusia a determinat creșterea tensiunilor în regiunea arctică, potrivit unui raport dat publicității de Serviciul Danez de Informații din cadrul Ministerului Apărării (Forsvarets Efterretningstjeneste, DDIS). Documentul conține o analiză a principalelor amenințări internaționale pentru anul 2019.

Potrivit departamentului de informații al regatului, Rusia „consideră coasta arctică extinsă ca fiind cel mai vulnerabil flanc în cazul unui atac neașteptat de precizie din partea SUA” cu rachete de croazieră. Autoritățile de la Moscova consideră acest fapt ca fiind o amenințare deosebit de gravă la adresa „capacităților sale nucleare strategice”, deoarece majoritatea măsurilor potențiale de răspuns au legătură cu submarinele Flotei de Nord din Peninsula Kola, susține raportul.

Agenția de informații daneză consideră că autoritățile de la Moscova au acordat o atenție specială echipării bazei sale arctice Trefoil din Nagurskoye, pe Alexandra Land, o insulă care face parte din arhipelagul Franz Josef Land.

mai mult la   evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here