AcasăBisericaSlujiri arhierești în mijlocul românilor din Herning-Ikast, Danemarca

Slujiri arhierești în mijlocul românilor din Herning-Ikast, Danemarca

În după amiaza zilei de vineri, 23 octombrie 2015, după Slujba târnosirii Paraclisului Mănăstirii Ortodoxe Române Sfinții Cuvioși Macarie Romanul și Ioan Iacob de la Neamț din Ikast și după agapa frățească, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Europei de Nord, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Taina Sfântului Maslu în biserica parohiei românești din Herning-Ikast, Danemarca, după cum informează www.episcopiascandinavia.se

Cuvântul duhovnicesc a fost rostit de Părintele Ioan Cojanu, Starețul Mănăstirii Sfântul Ioan Botezătorul din Alba Iulia. La invitația Părintelui Episcop Macarie care este cu metania din mănăstirea povățuită de Părintele Ioan, în aceste zile, preacuvioșia sa a avut mai multe întâlniri cu tinerii și credincioșii din Copenhaga și comunitățile românești din centrul Danemarcei. În cuvântul adresat creștinilor a subliniat importanța jertfei în viața religioasă care începe cu Jertfa lui Hristos și se continuă cu jertfa mucenicilor și cu jertfa noastră a fiecăruia.

2_w747_h800_q100

După Sfânta Liturghie, sâmbătă, 24 octombrie 2015, în aceeași biserică parohială din Herning-Ikast, Părintele Episcop Macarie a cununat doi tineri înveșmântați în portul tradițional românesc. Ierarhul i-a îndemnat pe miri și pe nuntași că așa cum au adus mărturie credinței ortodoxe și tradiției românești, prin prezența în biserică și prin purtarea acestor straie strămoșești, să le fie întreaga viață mărturisire a credinței și a tradiției înaintea oamenilor și a urmașilor.

Toți  credincioșii și copiii prezenți la slujbă  au primit daruri din mâna ierarhului bucurându-se cu toții că s-au împărtășit de prezența, de sfaturile și încurajările păstorului lor duhovnicesc.

– See more at: http://basilica.ro/slujiri-arhieresti-in-mijlocul-romanilor-din-herning-ikast-danemarca-110140.html#sthash.OajSYFkY.dpuf

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca