AcasăHomeŞoferii din Danemarca sunt nemulţumiţi că românii le iau joburile. VEZI CE...

Şoferii din Danemarca sunt nemulţumiţi că românii le iau joburile. VEZI CE SALARII acceptă românii

În Danemarca, şoferii români de TIR-uri sunt foarte căutaţi de marile companii, mai ales că aceştia lucrează pe salarii lunare care sunt de multe ori şi de patru ori mai mici decât cele solicitate de angajaţii danezi.

Un sofer din Danemarca solicita la interviul de angajare in jur de 6.000 de euro pe luna pentru acest job, scrie Manager.ro.

Companiile de recrutare din aceasta tara nordica anunta ca soferii din Romania lucreaza si pe sume cuprinse intre 1.300-1600 de euro lunar, ceea ce ii nemultumeste pe localnici.

Conform unui reportaj realizat de televiziunea TV 2, reprezentantii organizatiei daneze ITD, care are rolul de a monitoriza transporturile rutiere de marfa din acest stat european, au aratat faptul ca aceasta practica nu incalca legislatia nationala.

Seful Asociatiei soferilor de tiruri din Danemarca, Erik Ostergaard, a declarat pentru sursa citata ca este contrariat de faptul ca tot mai multi soferi danezi isi pierd slujbele in favoarea romanilor.

Ostergarrd a declarat ca sprijina teoria ca in Uniunea Europeana ar trebui sa exista libertate de miscare, insa acest demers trebuie facut in asa fel incat sa nu aiba consecinte negative asupra angajatilor danezi si „sa nu distruga industria transporturilor de marfuri”.

Seful Asociatiei soferilor de tiruri din Danemarca a mai anuntat ca, potrivit datelor statistice tot mai multi danezi raman fara joburi din cauza ca imigrantii din estul Europei accepta sa lucreze pe salarii considerabil mai mici.

RELATED ARTICLES

3 COMENTARII

  1. Toata ziua se arunca pisica moarta la romani. Asa zic si de børnepenge-ca romanii sunt devina. E retorica partidelor de dreapta. Asa cum le-a spus-o margrethe vestager: europa/eu le impune sa respecte libertatetea fortri de munca so nu le impune ce sa faca pe plan national.in ce priveste børnecheck consider ca politicienii danezi sunt singuri responsabili ca nu i-au nici o masura.din punctul meu de vedere consider ca nu e cotect ca il dau atata timp cat copii nu locuiesc si ei in dk. In alte privinte si copii danezilor din alte tari primesc børnechck.
    In ce priveste salariile, ce credeti voi danezi ca un roman nu ar vrea sa fie platit cat un danez, deci tot un frate de al vostru danez fenteaza propriul sistem si nu e numai romanul de vina!!!! Tænk over det næste gang , når du høre politikerne at tale om disse!

  2. Oricum salariile sunt diferite in Dk. Danezii au salariile duble sau chiar triple decat romanii, iar pentru un job in curatenie, de exemplu, danezul nici nu se da jos din pat, prefera sa stea pe kontanthjælp.

  3. Oricum salariile sunt diferite in Dk. Danezii au salariile duble sau chiar triple decat romanii, iar pentru un job in curatenie, de exemplu, danezul nici nu se da jos din pat, prefera sa stea pe kontanthjælp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca
Kanin pe