AcasăCopenhagaȘoferii români de TIR lăsați în Danemarca fără salarii au ajuns în...

Șoferii români de TIR lăsați în Danemarca fără salarii au ajuns în țară: ”Patronul ne-a blocat și cardurile de motorină”

Libertatea a prezentat ieri cazul a patru șoferi români de tir ai firmei Viking Internordic, lăsați fără salarii și diurne de patron la Kolding, în Danemarca.

Ionuț Lazăr, Iulian Zăduf și Narcis Feraru (toți din Mănăstirea, Călărași) și Iulian Frăsilă (Petroșani) îl acuză pe Ionuț Țepele, administratorul firmei de transport Viking Internordic, din Bihor, că nu i-a plătit de o lună și jumătate, în total circa 11.000 de euro

După ce au alertat Ambasadele României de la Copenhaga și de la Stockholm și au amenințat că vor merge și la poliție, cei patru au beneficiat, totuși, de bilete cumpărate de patron și au ajuns azi-noapte în țară, cu un zbor de la Billund la Cluj-Napoca. Numai că s-au trezit cu cardurile de motorină blocate de firmă și au fost nevoiți să se împrumute pentru a-și plăti drumul drumul de la Kolding la aeroport și de la Cluj-Napoca acasă. În plus, deși nu au simptome, la intrarea pe teritoriul Românie, au fost nevoiți să semneze documente că se auto-izolează voluntar pentru 14 zile.

Marcel Vela, ministrul de interne, declarase marți că șoferii de TIR care vin din ”zone roșii” scapă de carantină dacă nu au simptome. Miercuri seară, românii au luat drumul aeroportului din Billund.

”Ce, e treaba mea să vă duc la aeroport?” ”

Camioanele au rămas în garaj. L-am întrebat pe domnul administrator Țepele cu ce ajungem la aeroport, între Kolding, unde ne aflam noi, și Billund fiind în jur de 50 de kilometri. Ne-a transmis să vorbim cu o cunoștință, să vină să ne duca el cu mașina și să facem plinul pentru automobilul băiatului cu cardul de motorină de la camion”, a povestit Ionuț Lazăr. Am mers la Peco si am descoperit că respectivele carduri au fost închise.

L-am sunat și l-am întrebat pe patron dacă a blocat cardurile.

A răspuns: ”Absolut, ce, e treaba mea să vă duc eu la aeroport?”. Ionuț Lazăr, șofer de camion: Drum pe datorie și auto-izolare de 14 zile Românii au făcut chetă, cu ce mai aveau în buzunare, și au plătit drumul.

”Am ajuns cu bine la Cluj-Napoca. La aeroport ne-au pus să semnăm niște acte pe propria răspundere, cum că stăm 14 zile în carantină, acasă,. din cauza pandemiei de coronavirus. Danemarca e considerată zonă de risc, așa am înțeles, însă noi nu aveam simptome”, ne-a transmis Ionuț Lazăr joi, în jurul orei 2.00 dimineața.

Citeşte întreaga ştire: Șoferii români de TIR lăsați în Danemarca fără salarii au ajuns în țară: ”Patronul ne-a blocat și cardurile de motorină”

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca
Guffy pe