AcasăPrima paginaSorin Oprescu vrea ca bicicleta să devină mijlocul de transport nr. 1...

Sorin Oprescu vrea ca bicicleta să devină mijlocul de transport nr. 1 în Capitală. Copenhaga, un reper pentru Bucureşti

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, vrea să preia modelul danez privind folosirea bicicletei , ca mijloc de transport alternativ. Edilul Capitalei a căutat soluţii în oraşele din Danemarca şi pentru gestionarea reţelei de unităţi medicale din Bucureşti.

Primarul General, Sorin Oprescu, se află zilele acestea într-o vizită oficială în capitala Danemarcei, Copenhaga. Primarul Capitalei a avut întrevederi atât cu omologul său, Frank Jensen, cât şi cu Preşedintele Consiliului Regional Copenhaga, doamna Vibeke Storm Rasmussen, pe teme de infrastructură, de planificare trafic şi mediu şi de sistem sanitar. Oprescu a rămas plăcut surprins de planul solid de dezvoltare urbană pe care l-au implementat cu succes danezii, chiar şi în perioadă de criză, şi a precizat că Bucureştiul are nevoie de experienţa oraşului Copenhaga în ceea ce priveşte infrastructura rutieră. Este cunoscut că în Danemarca există o tradiţie veche în ceea ce priveşte mersul pe bicicletă, însă Copenhaga a transformat această variantă de transport într-un element esenţial al planificării urbane.

Citeste mai mult: adev.ro/mncwoc


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Ar fi frumos, dar nu va faceti iluzii. Pur si simplu nu avem IQ-ul necesar pentru asa ceva in Romunica. Daca incepe Oprescu ceva, peste un an doi vine altul si darama tot, ca sa poata pune borduri sau ceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura