AcasăPrima paginaŞunca şi carnea de porc, secretele vikingilor

Şunca şi carnea de porc, secretele vikingilor

Cultura culinară daneză a fost cultivată şi îmbunătăţită de-a lungul mai multor generaţii şi îşi are rădăcinile în principal în vechea bucătărie a ţării şi condiţiile climatice din Danemarca. Climatul rece şi deseori umed din această ţară necesită o mulţime de alimente cu valori nutritive ridicate, care conţin multe vitamine, minerale şi proteine pentru a mobiliza o rezervă mare de energie.

Alimentele daneze din vremurile de demult

Şunca afumată sau carnea de porc a fost păstrată în Danemarca încă din anul 1000 î.Ch. şi este încă un aliment delicios danez şi astăzi care conţine multe proteine. Conservele de carne pot fi depozitate pe o perioada mai mare de un an. Salami – „Spegepolse” este pregătit cu carne de porc ţinută la aer uscat şi a fost o masă populară printre ţăranii danezi din vremurile de demult, datorita duratei lungi de conservare care atinge aproape un an.
„Sylte” (piftie) daneză – preparată din carne de porc şi jeleu de carne – era un fel de mâncare foarte populară pentru ţăranii danezi din Evul Mediu şi este, de asemenea, un tratament special danez şi în zilele noastre.

 

mai mult la : http://www.viata-libera.ro/magazin-vlg/39871-galati-viata-libera-danemarca-gastronomie-bucatarie-retete

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca