AcasăStiriTraiasca berea in care ne-am nascut! Cercetatorii danezi au descoperit un nou...

Traiasca berea in care ne-am nascut! Cercetatorii danezi au descoperit un nou beneficiu al consumului de bere

Un studiu realizat de Spitalul Universitar din Aalborg, Danemarca, arată că un consum moderat de bere poate proteja organismul împotriva trombozei venoasă în rândul bărbaţilor.

Cercetarea s-a desfăşurat pe o perioadă de 10 ani şi a implicat peste 57.000 de subiecţi, dintre care 27.178 de bărbaţi şi 29.876 de femei. Obiectivul pe care şi l-au propus cercetătorii danezi a fost acela de a evalua asocierea dintre tromboembolismul venos şi consumul mediu zilnic de bere.

„Tromboza venoasă profundă, tromboembolismul venos şi embolia pulmonară sunt boli care implică numeroşi factori de risc, comuni cu tromboza arterială, cum ar fi vârsta, obezitatea sau fumatul. Un consum moderat de bere ar putea reduce riscul de tromboembolism venos idiopatic deoarece se pare că produce efecte anti-trombotice prin scădearea agregării plachetelor sanguine, prin creşterea nivelelor de activator tisular al plasminogenului şi prin scăderea cantităţii de fibrinogen”, a declarat Corina Aurelia Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

 

Rezultatele studiului au fost semnificative pentru bărbaţi, însă nu şi pentru femei. În cazul bărbaţilor care beau între 4 şi 14 beri pe săptămână există un efect de protecţie datorat consumului moderat de alcool asupra riscului de tromboză venoasă. Astfel, autorii studiului au ajuns la concluzia că bărbaţii ar putea fi protejaţi împotriva trombozelor venoase atunci când aleg să bea bere în cantităţi moderate, fără să depăşească însă cantitatea recomandată.

 

Cercetatorii danezi au descoperit un nou beneficiu al consumului de bere


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura