Treisprezece membri ai unei rețele care exploata români, condamnați la închisoare în Danemarca

0
816

Treisprezece membri ai unei rețele care exploata români au fost condamnați la închisoare în Danemarca, luni, printre aștia aflându-se și liderul rețelei, un român de 47 de ani, care a primit cea mai dură sentință, de șapte ani și 11 luni, iar alte 13 persoane sunt inculpate, relatează The Local.

Un tribunal din districtul Lyngby, situat la nord de Copenhaga, a condamnat la închisoare, luni, 13 persoane pentru trafic de persoane, considerat a fi cel mai mare caz de acest tip din Danemarca.

Sentințele sunt cuprinse între trei ani și șapte ani și 11 luni de închisoare. Din cei 13 condamnați, 12 vor fi expulzați din Danemarca, al 13-lea fiind cetățean danez. Alte 13 persoane sunt inculpate în cazul respectiv.

Cele 26 de persoane sunt acuzate că ar fi convins peste 1.000 de români să vină în Danemarca, promițându-le locuri de muncă. Majoritatea celor inculpați în acest caz sunt cetățeni români.

Odată ajunși în Danemarca, românii au fost exploatați și forțați să trăiască în condiții mizere, iar membrii rețelei s-au folosit de numerele de identificare personală ale lucrătorilor pentru a comite fraude – să facă împrumuturi, să închirieze mașini sau să cumpere telefoane mobile pe credit, potrivit televiziunii publice DR. Valoarea fraudelor comise s-ar fi ridicat la 40 de milioane de coroane daneze.

s2.ziareromania.ro

Presupusul lider al rețelei, un cetățean român de 47 de ani, a primit cea mai dură sentință de șapte ani și 11 luni de închisoare, potrivit Xinhua. El susține că românii știau de condițiile de muncă.

Procesul de luni a fost primul din seria de cinci programate în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here