Un articol pentru cele doua pedante cititoare :) : Femeile din ţările nordice, mai implicate în cariera profesională

1
1024

Renunţarea la serviciu după naşterea unui copil înseamnă o “irosire a diplomei”, afirmă carismatica Helle Thorning-Schmidt, aflată la conducerea guvernului danez, într-un interviu acordat presei britanice, informează joi AFP.

 

Elegantă şi hotărâtă, Helle Thorning-Schmidt, mamă a doi copii, conduce guvernul danez din octombrie 2011. Ea simbolizează locul pe care au reuşit să-l dobândească femeile în Europa de Nord, unde nivelul de activitate profesională în rândul femeilor se află printre cele mai ridicate din lume, chiar dacă rămân de făcut progrese în întreprinderi şi instituţii şi pentru egalitatea salariilor între femei şi bărbaţi.

 

Helle Thorning-Schmidt a fost oarecum precedată de o altă figură emblematică a cauzei femeilor, un personaj de ficţiune: Birgitte Nyborg, din serialul televizatBorgen‘ . Personajul reprezintă femeia ce reuşeşte ajungă la conducerea guvernului danez datorită în special unui soţ model, un bărbat capabil renunţe un timp la propria carieră pentru a o promova pe cea a lui Birgitte.

… mai mult :

http://www.puterea.ro/articol/femeile_din_tarile_nordice_mai_implicate_in_cariera_profesionala

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here