AcasăDanemarcaUna dintre cele mai aglomerate rute maritime a fost închisă după ce...

Una dintre cele mai aglomerate rute maritime a fost închisă după ce Danemarca a activat un lansator de rachete și nu l-a mai putut opri

Danemarca a închis ieri una dintre cele mai aglomerate rute maritime din lume din cauza unui lansator de rachete activ, care funcționa defectuos, aflat la bordul unei fregate a marinei daneze, informează CNN. Frigata Niels Juel staționează în strâmtoarea daneză Great Belt, principala care maritimă în Marea Baltică.
Lansatorul de rachete Harpoon aflat la bordul navei daneze a fost activat în timpul unui test obligatoriu realizat joi, însă n-a mai putut fi dezactivat, au anunțat forțele armate daneze într-un comunicat, adăugând că la fața locului au fost chemați specialiști pentru a rezolva problema.
„Până la dezactivarea lansatorului, există riscul lansării unei rachete la o distanță de până la câțiva kilometri”, se anunța în comunicat. Zona de pericol era de aproximativ 5-7 kilometri față de baza navală Korsør. Totodată, în zonă a fost închis spațiul aerian. Navele aflate în zona de pericol au fost anunțate să aștepte rezolvarea situației.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/una-dintre-cele-mai-aglomerate-rute-maritime-a-fost-inchisa-dupa-ce-danemarca-a-activat-un-lansator-de-rachete-si-nu-l-a-mai-putut-opri-2748467

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca