AcasăPrima paginaUnul din cinci angajati în agricultura daneza vine din Europa de Est....

Unul din cinci angajati în agricultura daneza vine din Europa de Est. Muncitorii români domina

27% din toti angajatii de la fermele din Danemarca sint est-europeni. Cei mai multi sînt din Romania.

27 procent af alle landbrugets ansatte er fra Østeuropa, og der er flest rumænere.

Medhjælpere fra Rumænien dominerer blandt den østeuropæiske arbejdskraft i landbruget i Danmark.

Det står i modsætning til resten af erhvervslivet, hvor der er flest ansatte fra Polen, viser undersøgelsen »Danske virksomheders brug af østeuropæisk arbejdskraft« lavet af Søren Kaj Andersen og Jonas Felbo-Kolding, Københavns Universitet.

40 pct. af alle landbrug i Danmark bruger østeuropæisk arbejdskraft, og i alt er over 10.000 østeuropæere ansat i landbruget, viser undersøgelsen.

I alt 27 pct. af landbrugets ansatte er fra Østeuropa – og altså primært Rumænien.

Undersøgelsen svarer ikke entydigt på, hvorfor der er flest rumænere blandt de ansatte. Men forfatterne antager, at det handler om, at rumænerne kommer fra det østeuropæiske land, hvor lønningerne er lavest, og at det derfor er dem, der stiller de mest ydmyge krav.

Landmændene selv svarer på en anden måde, når de bliver spurgt om, hvorfor de ansætter østeuropæisk arbejdskraft: Det handler om mangel på tilstrækkeligt kvalificeret dansk arbejdskraft, siger de landmænd, der er blevet spurgt.

Det rimer dog ikke, påpeger rapportens forfattere, med, at østeuropæere primært bliver sat til at udføre mindre kompetencekrævende arbejde end de danske medarbejdere.

 

Hver fjerde ansatte i landbruget er fra Østeuropa

 

Cititi si :

RELATED ARTICLES

9 COMENTARII

 1. Sclavi moderni, fara un loc de munca sigur, fara siguranta zile de maine, multi veniti prin firmele astea de recrutare care dupa ce si-au primit banii nu ii mai recunosc.

  17500 kr este minim dupa 3F ca si angajat full time in ferme, macar atata ar trebui sa ia multi dintre ei.
  si in jur de 160 kr overtime + diferite sporuri de munca + bonus-uri……

 2. am vrut sa caut si eu de munca prin ferme,in primul in toate fermele numai moldoveni,peste tot numai speriati care habar nu aveau de drepturile lor,si in al doilea rand si cel mai important..salarii de kakat,sub orice critica,,,adica decat sa lucrez aici pe 4000 de ron 5000 de ron,din care tre sa traiesti traiesti mai ramai in mana cu 2000 3000 de ron,banii astia ii ai si acasa,si esti acasa….nu stai in tari straine si tragi ca un nebun visand la visu european.E dezastru frate cu fermele astea si mai nou cu locurile de munca de jos( pentru imigranti,curatenie,ferme,ziare,)

 3. Vino ma in Ro, vino ca in dk se castiga putin, pui 1500 ron deoparte, vino in romania sa-si bata joc de tine romanul pe un salariul de 800 ron!
  Raspunsuri si Afirmatii cretine, tampitilor!

  In romania e LUX, mai ales in zona Moldovei!

 4. asta se stie si in italia spania,chiar si pe baieti din bucuresti vorbind de ei,,,moldoveanu cea mai ieftina venitura de salahor,lucreaza si pe bautura si tigari daca ii cazu….aici in danemarca is full de ei,,,iasi bacau,piatra neamt plm etc,toti pe niste amarate de miute koronate+ Hai ma frate uita-te si tu la aia doi din imagine…hai serios.. tu nu vezi ce fete au,as paria ca nu au vazut in viata lor un vagin de femeie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca