VIDEO Transsexualul Conchita Wurst (Austria) a castigat Eurovision 2014 . Romania a terminat pe locul 12, Rusia a fost huiduta copios la Copenhaga

0
773

Transsexualul Conchita Wurst din Austria, poreclit(a) „femeia cu barba”, a castigat trofeul Eurovision 2014, cu melodia „Rise like a Phoenix”. Reprezentantii Romaniei, Paula Seling si Ovi, s-au clasat pe locul al 12-lea in finala Eurovision. Romania a primit cele mai multe puncte de la Moldova (12 – maximum de puncte care se poate acorda), 8 puncte de la Israel, 6 de la Azerbaidjan, cate 5 de la Italia si Belgia si cate 4 de la Norvegia si Macedonia. Rusia a fost huiduita copios de mai multe ori in timpul anuntarii rezultatelor votului.

Editia din acest an a fost marcata de conflictul dintre Rusia si Ucraina, conflict transpus in modul in care tarile baltice – de exemplu – au punctat extrem de slab melodia Rusiei, spre deosebire de anii precedenti. Eurovision este oricum un concurs in care componenta politica s-a dovedit esentiala in stabilirea castigatorilor, tarile impartindu-si deseori voturile in functie de vecinatate sau apartenenta la aceeasi limba.

Lupta pentru primul loc s-a dat intre Austria, Olanda si Suedia. In cele din urma, melodia exoticei Conchita Wurst a fost aleasa castigatoare.

 

..VIDEO Transsexualul Conchita Wurst (Austria) a castigat E u rovision 2014 . Romania a terminat pe locul 12, Rusia a fost huiduta copios la Copenhaga

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here