AcasăPrima paginaBiciclistii din Copenhaga au probleme

Biciclistii din Copenhaga au probleme

Chiar si in cel mai prietenos oras de pe pamant cu biciclistii, exista probleme destul de serioase pentru utilizatorii bicicletei.

Citind cateva articole din presa online Daneza si de pe un reputat blog dedicat promovarii ciclismului urban, am aflat ca politia este aparent intr-un mic razboi cu biciclistii.

In Copenhaga, Politia are drept de veto cand vine vorba de infrastructura.  Consiliul local nu poate face nimic daca politia nu este de acord.

De exemplu, ultimele proiecte menite sa ajute si mai mult folosirea bicicletei au fost respinse prin veto de catre politie, din motive subiective si lipsite de studii si argumente.

Biciclistii din Copenhaga au probleme

RELATED ARTICLES

2 COMENTARII

  1. Motivele politiei nu sunt subiective si nici lipsite de studii sau argumente.Cu cat saracia creste cu atat se inmultesc biciclistii.E sanatos sa mergi cu bicicleta,dar daca o faci la ora 5 dimineata in februarie cand e gheata pe sosea si mai mergi si cu copilul de un an pe care il duci la cresa,se numeste nebunie sau inconstienta.In plus 90% din cei ce merg cu bicicleta nu au au habar de reguli de circulatie,nu au carnet de conducere si nu respecta nici o regula,nu se asigura,iar in ultimii ani au devenit enorm de agresivii.Frustrati au fost din totdeauna.Loc de parcat bicicleta aproape ca nu mai gasesti.Vezi biciclete in toate partile si daca ar fi dupa ei ar scoate masinile din oras.Daca le dai berea si hasisul nu le mai trebuie nimic,ar face o mare Cristiania din toata Dk. Daca lovesti un biciclist, cu masina, sau chiar daca te loveste el pe tine ,vina iti apartine,platesti 1500kr amenda si mai dai odata examenul auto. Exista o problema mare a vbicicletelor in Dk si a venit vremea ca biciclistii sa se civilizeze si apoi sa mai ceara drepturi.

  2. e un punct de vedere , un adevar partial , as zice. Principala problema e viteza cu care se circula pe bicicleta . Practic nu ai reactie, ca biciclist, cand te depaseste milimetric un Jensen cu scula de 10 000 dk dornic de recorduri urbane .Nu m ar mira sa te scoata vinovat daca eviti o canalizare, si l proiectezi pe respectivul maniac in vreo masina .Practic nu poti anticipa viteza unui vitezoman doar privind in spate .Daca mai esti si cu vreo ….Christiania , sfarsitul poate fi chiar tragic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca