Breaking news. Habemus AMBA ! Ce grad îi dati ?

0
1111

Viorel Ardeleanu, propus pentru postul de ambasador al României în Danemarca, ţară care exercită preşedinţia semestrială a UE şi unde România nu are ambasador din vara anului trecut, va fi audiat marţi în comisiile parlamentare de politică externă.

Surse oficiale declarau pentru MEDIAFAX la începutul lunii ianuarie că Matei Viorel Ardeleanu, coordonator naţional al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, a fost propus pentru funcţia de ambasador al României în Danemarca şi Islanda. Informaţia a fost confirmată ulterior de ministrul Teodor Baconschi, într-un discurs.

Ardeleanu este diplomat de carieră cu grad de ministru-consilier şi a ocupat în trecut funcţia de adjunct al Reprezentanţei Permanente a României la UE. Danemarca asigură, în primele şase luni ale acestui an, preşedinţia semestrială a UE, iar România nu are ambasador la Copenhaga.

Postul este vacant de la mijlocul anului 2011, urmare a rechemării de la post a lui Victor Micula, care a fost numit ambasador în Ungaria.

mai mult la :

Viorel Ardeleanu, propus ambasador în Danemarca, va fi audiat .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here