AcasăCulturaCOMUNICAT DE PRESĂ ICR : Regizorul Ciprian Suhar la Odense International...

COMUNICAT DE PRESĂ ICR : Regizorul Ciprian Suhar la Odense International Film Festival din Danemarca

Institutul Cultural Român de la Stockholm susţine participarea regizorului român Ciprian Suhar la Festivalul Internaţional de Film de la Odense, cel mai vechi festival de film din Danemarca, fondat în 1975. Scurtmetrajul Have Sweet Dreams (2014) a fost selectat în competiţia oficială şi va fi proiectat în datele de 25, 26 şi 27 august, la Cafébiografen şi Magasinet. Filmul românesc concurează, alături de alte 100 de pelicule, la trofeul pentru cel mai bun scurtmetraj internaţional. Ca urmare a unui parteneriat încheiat în 2013, scurtmetrajul câştigător la Festivalul de la Odense este preluat în selecţia Academiei Americane de Film (Oscar Academy), la secţiunea scurtmetraje.

Filmul Have Sweet Dreams spune povestea a doi băieţi care provin dintr-o familie modestă, în care lupta cu dificultăţile vieţii cotidiene reflectă neputinţa adulţilor de a-şi asuma responsabilitatea pentru decizii care privesc întreaga familie. Filmul a fost proiectat în cadrul mai multor festivaluri de profil, printre care Trieste Film Festival (Italia, 2015), Festival International du Film d’Aubagne (Franţa, 2015), Lichter / Filmfest Frankfurt International (Germania, 2015) şi Asiana International Short Film Festival (Coreea, 2014). Filmul a fost premiat pentru cea mai bună imagine (ZeroTrenta Cortofestival, Italia, 2014), cea mai bună interpretare (Valdarno Cinema Fedic, Italia, 2015) şi cel mai bun scurtmetraj într-o limbă străină (Jalari in Corto Festival, Italia, 2014).

Festivalul Internaţional de Film de la Odense (OFF), cel mai important festival de profil din Danemarca, se desfăşoară anul acesta în perioada 24-30 august 2015. Programul oficial al festivalului poate fi consultat aici.

Prezenţa românească la festival este susţinută de ICR Stockholm şi Ambasada României în Regatul Danemarcei. Aceasta este prima colaborare ICR cu Festivalul Internaţional de Film de la Odense.

Persoană de contact: Teodora Caşcarade, coordonator de proiect la ICR Stockholm: +46(0) 8 20 76 06/ teodora.cascarade@rkis.se

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca