Crima care a zguduit Danemarca. Procesul contra inventatorului Peter Madsen a început la Copenhaga

0
1560

Inventatorul danez acuzat de asasinarea jurnalistei suedeze Kim Wall pe submarinul lui artizanal, Peter Madsen, îşi susţine nevinovăţia, afirmând că moartea jurnalistei „a fost cauzată de un accident”, a anunţat joi avocatul suspectului, Betina Hald Engmark, transmite dpa, citată de Agerpres.

„Clientul meu susţine în continuare că ea (Kim Wall) a murit din cauza unui accident”, a declarat Engmark pentru postul de televiziune danez TV2.

Aflat în arest preventiv începând din data de 12 august 2017, Madsen a compărut joi în faţa judecătorilor de la Tribunalul din Copenhaga pentru acuzaţiile de omucidere şi mutilare a cadavrului victimei.

Kim Wall (30 de ani), o cunoscută jurnalistă suedeză, în vârstă de 30 de ani, a ajuns în seara zilei de 10 august a anului trecut la bordul submarinului Nautilus al lui Peter Madsen, creatorul şi proprietarul acelui submersibil de 17 metri lungime, pentru a realiza un reportaj.

Dispariţia jurnalistei a fost raportată de partenerul ei de viaţă care, îngrijorat de lipsa iubitei sale, a anunţat poliţia pe 11 august. În aceeaşi zi, Peter Madsen (47 de ani) a fost salvat de autorităţile daneze din apele strâmtorii Oresund ce desparte Danemarca de Suedia, la scurt timp după naufragiul submarinului său, despre care anchetatorii cred că a fost scufundat în mod intenţionat.

Madsen a declarat iniţial că femeia a coborât pe insula Refshaleon din apropiere de Copenhaga, în seara zilei de 10 august. Apoi, după ce a fost plasat în arest preventiv, inventatorul danez şi-a modificat declaraţia şi a spus că jurnalista Kim Wall şi-a pierdut conştienţa în urma unui „accident” şi că el i-a aruncat trupul în mare, în golful Koge. Ulterior, inventatorul danez a recunoscut că a dezmembrat cadavrul şi l-a aruncat în mare, dar a negat că el a ucis-o pe jurnalista suedeză.

https://www.digi24.ro/stiri/externe/crima-care-a-zguduit-danemarca-procesul-contra-inventatorului-peter-madsen-a-inceput-la-copenhaga-891933

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here