AcasăPrima paginaCruzime de neimaginat: O girafa perfect sanatoasa, eutanasiata la gradina zoologica din...

Cruzime de neimaginat: O girafa perfect sanatoasa, eutanasiata la gradina zoologica din Copenhaga

O girafă mascul de un an şi jumătate şi perfect sănătoasă a fost eutanasiată duminică la grădina zoologică din Copenhaga, în pofida protestelor iubitorilor de animale din Danemarca, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Animalul, pe nume Marius, a fost eutanasiat în cursul dimineţii, a precizat pentru France Presse purtătorul de cuvânt al grădinii zoologice, Tobias Stenbaek Bro. Girafa a fost apoi supusă unei autopsii, la care au fost invitaţi să asiste şi vizitatorii curioşi. Animalul va fi în cele din urmă tăiat, carnea sa fiind dată ca mâncare la fiare.

Citeşte şi Girafă scăpată de la circ, omorâtă în Italia VIDEO

Purtătorul de cuvânt a explicat că reprezentanţii grădinii zoologice nu se aşteptau la emoţia stârnită de soarta animalului. ‘Oamenii au mereu dreptul să protesteze. Dar, bineînţeles, am fost surprinşi’, a declarat el.

Reprezentanţii grădinii zoologice au explicat miercuri pe site-ul instituţiei că nu au avut altă soluţie decât să nu permită ca girafa mascul să devină adult.

În cadrul Asociaţiei europene a grădinilor zoologice şi acvariilor (EAZA), se recomandă evitarea endogamiei între girafe.

Or, castrarea a fost considerată mai crudă şi ar fi avut ‘efecte indezirabile’. Iar reintroducerea în natură este un proces care are puţine şanse de reuşită şi care, în cazul girafelor, nu este dorit de ţările africane.

Din motive genetice, Marius nu a putut să găsească refugiu într-un alt stabiliment din reţeaua EAZA, care numără 300 de unităţi.

Ideea morţii sale i-a revoltat pe internauţi. Duminică dimineaţă, peste 5.200 dintre ei erau înscrişi într-un grup pe Facebook intitulat ‘Salvaţi-l pe Marius’. Aproape 3.400 au semnat o petiţie în daneză pe skrivunder.net, iar aproape 24.000 – o altă petiţie, în engleză, pe thepetitionsite.com.

Totuşi, campania în favoarea girafei mascul a fost ignorată de principalele două asociaţii de protecţie a animalelor din Danemarca, Dyrenes Beskyttelse (‘Protecţia Animalelor’) şi Anima (în favoarea vegetarianismului).

RELATED ARTICLES

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca
Guffy pe