Eurovision 2014 va fi prezentat de Pilou Asbæk, starul „Borgen”, un serial danez premiat cu BAFTA

0
1013

Alaturi de Pilou Asbæk, aflat pentru prima data in postura de amfitrion al unui eveniment, gazdele celor trei show-uri Eurovision, din 6, 8 si 10 mai, vor fi Nikolaj Koppel si Lise Rønne, prezentatori la televiziunea publica daneza, DR, care va difuza concursul.

„Sunt incantat de echipa de prezentatori formata din Nikolaj, Pilou si Lise – ei sunt un mare plus pentru spectacole. Fiecare, in felul sau unic, va aduce farmec si prestanta rolului pe care il au de indeplinit si sunt sigur ca se vor descurca perfect”, a declarat Jan Lagermand Lundme, director de productie al concursului Eurovision 2014.

Serialul danez „Borgen”, ajuns la cel de-al treilea sezon, urmareste lupta pentru putere din interiorul Palatului Christiansen, sediul Parlamentului danez – supranumit „Borgen” („Castelul”), dupa ce o tanara politiciana idealista ajunge prim-ministru si trebuie sa pastreze echilibrul intre idealurile politice si compromisurile presupuse de legile guvernarii. In acest serial, Pilou AsbĂŚk joaca rolul unui strateg media, casatorit cu tanara ce a fost desemnata premier al Danemarcei.

„Borgen” a fost desemnat cel mai bun serial de televiziune strain, la gala premiilor BAFTA din 2012.

Actorul danez Johan Philip „Pilou” AsbĂŚk, nascut in 1982, a absolvit Institutul de teatru Statens Teaterskole in 1982 si s-a lansat in lumea filmului datorita rolului strategului media Kasper Juul, din serialul „Borgen”. In 2011, a fost printre tinerii actori premiati cu Shooting Stars Awards, la Festivalul de film de la Berlin. In 2012, a jucat rolul unui bucatar aflat la bordul unui vas capturat de piratii somalezi, in filmul „Deturnarea/ Kapringen”, de Tobias Lindholm.

 

Eurovision 2014 va fi prezentat de Pilou Asbæk, starul „Borgen”, un serial danez premiat cu BAFTA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here