Unul dintre cele mai lungi tuneluri rutiere și feroviare este în construcție la granița dintre Germania și Danemarca. Se va întinde pe 18 kilometri, posibil de parcurs în doar 10 minute. Danezii sunt nerăbdători să vadă finalizat tunelul. În schimb, nu toți germanii cred că proiectul e o idee bună. Gunnar Gerth-Hansen e printre cei care se opun. Marea Baltică e acasă pentru el și e locul unde își câștigă pâinea. Se teme de efectele pe care lucrările la noul tunel le vor avea asupra mediului înconjurător. Urmăriți un reportaj marca „Focus Europa”, un proiect Digi24 şi Deutsche Welle. Emisiunea e difuzată vinerea la ora 23:30 și în reluare sâmbăta de la ora 19:30.

Gunnar Gerth-Hansen pleacă la pescuit aproape în fiecare zi cu barca pe Marea Baltică. Obișnuia să prindă cod, hering și halibut, dar de la o vreme găsește în plase doar țipari. Se teme că și aceștia vor deveni istorie dacă proiectul tunelului va continua.

„Sunt total nemulțumit de această situație cu tunelul Fehmarnbelt. Încercăm de de zeci de ani, împreună cu cercetătorii, să protejăm fondul piscicol. Am făcut tot posibilul să respectăm toate regulile, astfel încât să lăsăm în urmă o Mare Baltică sănătoasă și acum există acest proiect masiv care va șterge toate eforturile ultimilor 20 de ani”, spune Gunnar Gerth-Hansen, pescar.

mai mult la   /www.digi24.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.