AcasăDanemarcaDanemarca: A intrat în vigoare legea care permite confiscarea bunurilor de valoare...

Danemarca: A intrat în vigoare legea care permite confiscarea bunurilor de valoare ale imigranților

Controversata lege din Danemarca ce permite poliției să confiște bunurile de valoare ale imigranților care ajung în țară a intrat vineri în vigoare, relatează France Presse.

Orice obiect care are o valoare sentimentală este exclus din raza de aplicare a acestei legi dacă este „legat de o istorie personală anume care face ca el să nu poată fi înlocuit cu un altul”, scrie Ministerul pentru Imigrație în dispozițiile transmise forțelor de ordine.

Înainte de orice percheziție, polițiștii trebuie să le ceară imigranților să arate toți banii lichizi și bunurile de valoare pe care le transportă. Apoi ei pot percheziționa gențile sau valizele.

„Verificarea poate fi făcută prin palparea și atingerea hainelor și prin percheziționarea buzunarelor”, precizează ministerul. Polițiștii pot cere descheierea nasturilor de sus ale unei bluze sau ridicarea mânecilor, însă nu au dreptul să ordone unei persoane să se dezbrace sau să îi verifice zonele intime.

flygtninge

Secretarul general al sindicatului de poliție Politiforbundet, Claus Oxfeldt, a spus că nu își „imaginează că vor exista multe bijuterii confiscate”.

http://www.agerpres.ro/externe/2016/02/05/danemarca-a-intrat-in-vigoare-legea-care-permite-confiscarea-bunurilor-de-valoare-ale-imigrantilor-15-58-22

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca