AcasăDanemarcaDanemarca vrea să pună refugiații la muncă. Premierul danez: Refugiații ar trebui...

Danemarca vrea să pună refugiații la muncă. Premierul danez: Refugiații ar trebui să lucreze din prima zi în care ajung în țară

Premierul danez, Lars Lokke Rasmussen, a declarat că refugații ar trebui să-și caute locuri de muncă imediat cum ajung în Danemarca, conform  thelocal.dk, citat de Agerpres.

„Întrucât graniţele Europei au fost rupte, ne găsim într-o situaţie extraordinară. Dacă nu o rezolvăm, şansele noastre de a depăşi multe alte provocări se vor înrăutăţi”, a spus Rasmussen.

Circa 25.000 ar urma să ajungă în acest an în Danemarca, dintre care 17.000 vor fi transferaţi programelor de integrare de la nivelul municipalităţii, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Muncii danez.

La finalul lunii trecute, parlamentul danez a adoptat controversata reformă a sistemului de azil, destinată să descurajeze venirea migranţilor în contextul valului masiv de refugiaţi cu care se confruntă Europa în ultimele luni. Conform noilor reglementări, migranţii vor putea să-şi aducă familiile în Danemarca abia după trei ani de la primirea dreptului de azil. De asemenea, acordarea dreptului de azil va fi condiţionată de ‘potenţialul de integrare’ al fiecărui migrant în parte. Textul mai prevede că în ‘circumstanţe excepţionale’ migranţii pot fi încarceraţi.

dcec9685f5f8553caf042f554265a901327e094d7bcf4b4b0fd0b24887c5aad1

Totodată, executivul de la Copenhaga a majorat de la 3.000 de coroane daneze (400 de euro) la 10.000 de coroane (1.340 de euro) valoarea bunurilor imigranţilor care pot fi confiscate pentru a finanţa şederea acestora pe teritoriul danez. Poliţiştii vor avea dreptul ”de a confisca bunuri pe care solicitanţii de azil le aduc cu ei, în scopul de a acoperi cerinţele lor în materie de hrană şi cazare”.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/international/premierul-danez–refugiatii-ar-trebui-sa-lucreze-din-prima-zi-in-care-ajung-in-tara–407095

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca