AcasăDanemarcaDanemarca a trimis Chinei informaţii despre starea de sănătate a populaţiei sale

Danemarca a trimis Chinei informaţii despre starea de sănătate a populaţiei sale

Dosarele de sănătate ale aproape întregii populaţii a Danermarcei au ajuns la o reprezentanţă a statului chinez. Informaţia a fost făcută publică de Agenţia daneză pentru protecţia datelor personale care spune că a fost vorba de o eroare. Plicul în care se aflau datele s-a întors în posesia statului danez, dar după ce fusese desfăcut.

Două CD-uri necriptate care conţineau informaţii medicale sensibile au fost trimise, anul trecut, de Institutul Serum, care aparţine Ministerului Sănătăţii, către Institutul de Statistică. Erau puse într-un plic şi au ajuns la Biroul de acordare a vizelor al Chinei din Copenhaga.

Oficialul care a recunoscut eroarea nu a precizat dacă plicul a fost trimis la o adresă greşită sau dacă a fost „deturnat” de Poştă sau de firma de curierat care trebuia să-l ducă la destinaţie.

Distanţa dintre locul în care trebuia să ajungă datele – Institutul de Statistică – şi cel în care au ajuns Biroul chinez pentru vize este de câteva sute de metri. În cele din urmă, plicul în care se aflau cele două CD-uri s-a întors în posesia statului danez, adus de un angajat al instituţiei care aparţine statului chinez. Dar fusese desfăcut.

740617390-police-cordon-australian-flag-vor-frue-plads-danish-flag În plic se aflau dosarele cu informaţii medicale din perioada 2010 – 2012 despre aproximativ 5,3 milioane de cetăţeni danezi, scrie Reuters pe site-ul său. Danemrca are o populaţie de aproximativ 5,7 milioane de oameni, exceptând Groenlanda şi Insulele Feroe.

mai mult la :  http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/International/Danemarca+a+trimis+Chinei+informatii+despre+starea+de+sanatate+a


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura