AcasăDanemarcaDanemarca a trimis Chinei informaţii despre starea de sănătate a populaţiei sale

Danemarca a trimis Chinei informaţii despre starea de sănătate a populaţiei sale

Dosarele de sănătate ale aproape întregii populaţii a Danermarcei au ajuns la o reprezentanţă a statului chinez. Informaţia a fost făcută publică de Agenţia daneză pentru protecţia datelor personale care spune că a fost vorba de o eroare. Plicul în care se aflau datele s-a întors în posesia statului danez, dar după ce fusese desfăcut.

Două CD-uri necriptate care conţineau informaţii medicale sensibile au fost trimise, anul trecut, de Institutul Serum, care aparţine Ministerului Sănătăţii, către Institutul de Statistică. Erau puse într-un plic şi au ajuns la Biroul de acordare a vizelor al Chinei din Copenhaga.

Oficialul care a recunoscut eroarea nu a precizat dacă plicul a fost trimis la o adresă greşită sau dacă a fost „deturnat” de Poştă sau de firma de curierat care trebuia să-l ducă la destinaţie.

Distanţa dintre locul în care trebuia să ajungă datele – Institutul de Statistică – şi cel în care au ajuns Biroul chinez pentru vize este de câteva sute de metri. În cele din urmă, plicul în care se aflau cele două CD-uri s-a întors în posesia statului danez, adus de un angajat al instituţiei care aparţine statului chinez. Dar fusese desfăcut.

740617390-police-cordon-australian-flag-vor-frue-plads-danish-flag În plic se aflau dosarele cu informaţii medicale din perioada 2010 – 2012 despre aproximativ 5,3 milioane de cetăţeni danezi, scrie Reuters pe site-ul său. Danemrca are o populaţie de aproximativ 5,7 milioane de oameni, exceptând Groenlanda şi Insulele Feroe.

mai mult la :  http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/International/Danemarca+a+trimis+Chinei+informatii+despre+starea+de+sanatate+a

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca
ninadk on