Piata imobiliara din Danemarca risca sa scape de sub control din cauza dobanzilor negative practicate de patru ani de banca centrala

0
744

Piata imobiliara din Danemarca risca sa scape de sub control, in special in jurul oraselor mari, din cauza dobanzilor negative care ii fac pe imprumutati sa fie neglijenti, avertizeaza cea mai mare banca daneza specializata in credite ipotecare, Nykredit, transmite Bloomberg, citat de News.ro.

„Exista pericolul ca danezii sa nu mai ia in considerare riscul ca dobanzile sa revina la crestere. Acest fapt amplifica riscul unui declin major al preturilor imobiliare, atunci cand dobanzile vor incepe sa creasca”, afirma Tore Stramer, analist sef la Nykredit in Copenhaga.

Banca centrala din Danemarca practica dobanzi negative de patru ani.

Directorul general al Danske Bank, Thomas Borgen, a declarat ca managerii bancii estimeaza ca dobanzile nu vor deveni pozitive cel putin pana in 2018, iar decizia Marii Britanii de iesire din Uniunea Europeana amplifica riscul ca perioada sa se prelungeasca.

0349e63527221f1a609a178f417a99d9

Nicio alta tara nu a inregistrat o perioada mai lunga cu dobanzi negative, iar distorsiunile provocate in piata imobiliara de aceasta politica pot oferi o imagine a ceea ce ar putea avea loc si in alte economii care vor urma acest model.

mai mult la :  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-21175468-piata-imobiliara-din-danemarca-risca-scape-sub-control-din-cauza-dobanzilor-negative-practicate-patru-ani-banca-centrala.htm?cfnl=&newsalert

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here