AcasăCopenhagaDanemarca aloca aproape o suta de milioane de euro pentru un 'Brexit...

Danemarca aloca aproape o suta de milioane de euro pentru un ‘Brexit dur’

Guvernul danez a pus deoparte 700 de milioane de coroane daneze (aproximativ 94 de milioane de euro) in proiectul sau de buget pentru anul 2019, pentru a face fata unor potentialele costuri pe care le-ar presupune un ‘Brexit dur’, adica o iesire a Marii Britanii din UE fara niciun acord cu blocul comunitar, a anuntat ministrul danez de finante, potrivit Finans.dk, citat de Reuters.

„Avem o rezerva de 700 de milioane de coroane pentru a preintampina problemele ce pot surveni in cazul in care Brexitul se va solda fara un acord sau in cazul in care Marea Britanie nu isi va respecta obligatiile pe care le are”, a declarat ministrul danez al finantelor Kristian Jensen, fara a preciza modul in care ar putea fi folositi acesti bani.

„Vor fi folositi cand vom sti consecintele negocierilor pentru Brexit”, a mai spus Jensen.

Londra si Bruxellesul trebuie sa ajunga la un acord pana la summitul european din octombrie pentru a putea organiza retragerea Londrei din UE, prevazuta pentru 29 mai 2019, dar negocierile bat pasul pe loc, provocand temeri in legatura cu absenta unui acord.

http://www.business24.ro/international/danemarca/danemarca-aloca-in-proiectul-de-buget-pentru-2019-aproape-o-suta-de-milioane-de-euro-pentru-un-brexit-dur-1597355

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca
ALIN