AcasăDanemarcaDanemarca: Lars Lokke Rasmussen are în vedere formarea unui guvern minoritar

Danemarca: Lars Lokke Rasmussen are în vedere formarea unui guvern minoritar

Liderul liberal danez Lars Lokke Rasmussen a anunțat duminică faptul că va încerca să formeze un guvern minoritar, după ce încercările sale de a forma o coaliție guvernamentală din patru partide au eșuat, relatează DPA și AFP.

Rasmussen a început sâmbătă negocieri care se anunțau dure pentru a forma un nou guvern, după ce blocul politic de centru-dreapta a câștigat alegerile parlamentare din 18 iunie.

GetImage.ashx

Discuțiile au fost purtate de partidul Venstre (liberal, condus de Lars Lokke Rasmussen) cu formațiunile Partidul Popular Danez (naționalist), Conservatorii și Alianța Liberală. Totuși, cele patru formațiuni au opinii divergente asupra a numeroase domenii.

În scrutinul de joi din Danemarca, coaliția de centru-stânga a obținut 85 de mandate parlamentare (47,7% din voturi), în timp ce blocul politic de centru-dreapta are 90 de mandate (52,3% din voturi) din totalul de 179.

Dacă se iau în considerare partidele individual, cele mai multe voturi au fost acontate de Partidul Social-Democrat (26,3% din voturi, 47 de mandate parlamentare), care este urmat de Partidul Popular Danez (21,1% din voturi, 38 de mandate), partidul liberal Venstre, condus de Lars Lokke Rasmussen (19,5% din voturi, 34 de mandate), Alianța Roșu-Verde (14 mandate) și Alianța Liberală (13 mandate).

http://www.agerpres.ro/externe/2015/06/21/danemarca-lars-lokke-rasmussen-are-in-vedere-formarea-unui-guvern-minoritar-20-03-05


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura