Danemarca prelungește controalele la frontiera cu Germania

0
918

Danemarca a decis prelungirea controalelor la frontiera cu Germaia până la data de 2 iunie, anunță Ministerul de Externe.

Toate persoanele care călătoresc pe rutele maritime (ferryboat) și terestre (rutiere și feroviare) dinspre Germania în Danemarca trebuie să facă dovada posesiei unui act de identitate valabil. Cerința este obligatorie și pentru persoanele care tranzitează Danemarca înspre Suedia, arată MAE într-un comunicat.

Controalele temporare la frontiere se înscriu în linia de măsuri privind fluxul migranţilor în Danemarca și Suedia. Autoritățile de la Copenhaga avertizează şi asupra riscului întârzierilor la transportul feroviar, maritim și rutier (autobuze) din cauza obligativității verificării actelor de identitate ale pasagerilor.

572901ee682ccf40a9f4268c

Persoanele care nu prezintă acte de identitate valabile sau refuză controlul autorităților daneze vor fi oprite de la tranzitul în Danemarca. Se recomandă cetățenilor români să se asigure că dețin în permanență asupra lor, pe timpul călătoriei în Danemarca, un act de identitate valabil (pașaport sau carte de identitate națională), potrivit MAE.

sursa :  MAE si http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Europa/Danemarca+prelungeste+controalele+la+frontiera+cu+Germania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here