AcasăDanemarcaNori la orizont: Danemarca îşi înjumătăţeşte estimările de creştere economică

Nori la orizont: Danemarca îşi înjumătăţeşte estimările de creştere economică

Danemarca şi-a redus proiecţia de creştere economică pentru acest an, în condiţiile în care ţara întâmpină dificultăţi în ceea ce priveşte procesul de redresare în urma crizei financiare, scrie Financial Times.

Danemarca se aşteaptă acum să înregistreze o rată de creştere economică de 1,1% în acest an, comparativ cu estimarea anterioară lansată în luna decembrie a anului trecut, care viza o creştere de 1,9%. Estimările de creştere pentru anul viitor au fost de asemenea reduse, de la 2% la 1,7%, în condiţiile în care o combinaţie de preţuri foarte scăzute pentru petrol şi un avans lent al exporturilor apasă greu asupra ţării Lego, Carlsberg şi Maersk.

cph cloudy

Danemarca a resimţit cel mai puternic impactul crizei financiare din 2008-2009 din rândul celor trei ţări scandinave şi spre deosebire de Suedia şi Norvegia, aceasta nu a reuşit să-şi accelereze ritmul de redresare. Ministrul de finanţe al ţării, Claus Hjort Frederiksen, a declarat: „Ne vom afla fără nicio îndoială în faţa unei provocări economice uriaşe în anii următori”.

mai mult la :  http://www.zf.ro/business-international/nori-la-orizont-danemarca-isi-injumatateste-estimarile-de-crestere-economica-15274056

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca