AcasăCopenhagaDanemarca se declară dispusă să trimită ajutor militar în Ucraina

Danemarca se declară dispusă să trimită ajutor militar în Ucraina

-

Danemarca se declară dispusă să trimită ajutoare militare Ucrainei. „Răspunsul este da”, a afirmat premierul danez, Mette Frederiksen, când a fost întrebată dacă ţara sa este dispusă să ajute Ucraina în cazul unei invazii din partea Rusiei.
„Danemarca este pregătită să asiste Ucraina cu echipamente militare dacă Rusia invadează ţara”, a declarat premierul danez Mette Frederiksen, în cadrul unei conferinţe de presă privind noua politică externă şi de securitate a ţării. Ea a discutat, de asemenea, despre cooperarea ţării cu NATO, informează EurActiv.
„Răspunsul scurt este da”, a răspuns Frederiksen la întrebarea dacă Danemarca ar ajuta Ucraina în eventualitatea unei invazii. „Există un risc real de război pe teritoriul Europei şi, desigur, ne vom ajuta prietenii din Ucraina. Credem că această situaţie este mai gravă decât războiul din Balcani. Rusia provoacă Occidentul”, a spus ea.

„În prezent, nu există discuţii despre trimiterea de soldaţil danezi”, a mai spus premierul. „Ca şi alte state, vom ajuta, iar acest lucru [trimiterea de trupe în Ucraina] este un subiect care trebuie discutat cu aliaţii. Acest subiect nu este obiectul dezbaterilor la momentul actual”, a mai precizat Frederiksen.

Citeste mai mult: adev.ro/r6ommm


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

Danemarca ar putea renunța la toate restricţiile anti-COVID-19 până la sfârșitul...

Danemarca intenţionează să anuleze toate restricţiile interne anti-COVID-19 de la 1 februarie în pofida unui număr record de infectări noi, considerând că acoperirea vaccinală...

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura