AcasăStiriDanemarca, tinuta la distanta de tot ce este putred in zona euro

Danemarca, tinuta la distanta de tot ce este putred in zona euro

Danemarca a preluat, ieri, preşedinţia semestrială a Uniunii Europene, la începutul unui nou an care se anunţă traumatizant pentru zona euro şi pentru moneda unică, relatează publicaţie electronică „EUObserver”. Deciziile importante vor fi luate însă, ca şi până acum, de Franţa şi Germania.

Criza datoriilor suverane determină Danemarca, ţară care nu face parte din zona euro, să aibă o sarcină politică extrem de clară: evitarea rupturii între cele 17 ţări care folosesc moneda unică şi restul membrilor Uniunii Europene.

Premierul danez, Helle Thorning-Schmidt, a simţit pe propria piele, la summitul european de luna trecută, ce înseamnă să vorbeşti despre problemele unui club din care nu faci parte, în speţă zona euro. După ce a evocat importanţa solidarităţii şi unităţii între cele 27 de state membre UE, ea a fost pusă repede la punct de preşedintele francez, Nicolas Sarkozy. Potrivit „Financial Times”, acesta i-a spus că marile state din eurozonă nu dau importanţă unor astfel de mesaje venite „din afară”.

 

 

Danemarca, tinuta la distanta de tot ce este putred in zona euro


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura