Danemarca trimite fortele speciale pe teren impotriva Statului Islamic

0
864

Prim-ministrul danez, Lars Lokke Rasmussen, a anuntat vineri ca a obtinut sprijinul Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlament pentru a trimite 400 de militari, intre care si membri ai fortelor speciale, precum si avioane de lupta in Siria si Irak pentru a lupta impotriva gruparii jihadiste Statul Islamic.

„Guvernul vrea intensificarea luptei impotriva gruparii teroriste Statul Islamic. Este o decizie serioasa de a trimite barbati si femei danezi, de aceea, pot sa asigur ca proiectul Guvernului a obtinut un larg sprijin din partea partidelor parlamentare”, mentioneaza premierul intr-un comunicat citat de AFP.

Potrivit acestuia, propunerea urmeaza sa fie supusa la vot la 19 aprilie.

Danemarca, membra a coalitiei internationale conduse de Statele Unite ale Americii, nu a intervenit pana acum decat in Irak, unde a trimis sapte avioane de lupta F-16 pana in toamna anului 2015.


Noul contingent, intre care 60 de membri ai fortelor speciale, si aparate de zbor, dintre care un avion de transport, ar urma sa inceapa sa stationeze in cele doua zone de conflict de la mijlocul anului 2016, a precizat Ministerul danez de Externe intr-un comunicat. Viitorul mandat al acestor trupe nu a fost detaliat.

http://www.mediafax.ro/externe/suedia-intentioneaza-sa-reduca-alocatiile-zilnice-ale-imigrantilor-neeligibili-pentru-azil-15096838

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here