AcasăPoliticaDanemarca trimite fortele speciale pe teren impotriva Statului Islamic

Danemarca trimite fortele speciale pe teren impotriva Statului Islamic

Prim-ministrul danez, Lars Lokke Rasmussen, a anuntat vineri ca a obtinut sprijinul Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlament pentru a trimite 400 de militari, intre care si membri ai fortelor speciale, precum si avioane de lupta in Siria si Irak pentru a lupta impotriva gruparii jihadiste Statul Islamic.

„Guvernul vrea intensificarea luptei impotriva gruparii teroriste Statul Islamic. Este o decizie serioasa de a trimite barbati si femei danezi, de aceea, pot sa asigur ca proiectul Guvernului a obtinut un larg sprijin din partea partidelor parlamentare”, mentioneaza premierul intr-un comunicat citat de AFP.

Potrivit acestuia, propunerea urmeaza sa fie supusa la vot la 19 aprilie.

Danemarca, membra a coalitiei internationale conduse de Statele Unite ale Americii, nu a intervenit pana acum decat in Irak, unde a trimis sapte avioane de lupta F-16 pana in toamna anului 2015.


Noul contingent, intre care 60 de membri ai fortelor speciale, si aparate de zbor, dintre care un avion de transport, ar urma sa inceapa sa stationeze in cele doua zone de conflict de la mijlocul anului 2016, a precizat Ministerul danez de Externe intr-un comunicat. Viitorul mandat al acestor trupe nu a fost detaliat.

http://www.mediafax.ro/externe/suedia-intentioneaza-sa-reduca-alocatiile-zilnice-ale-imigrantilor-neeligibili-pentru-azil-15096838

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca