AcasăDanemarcaUPDATE Danemarca și Suedia își prelungesc controalele la frontieră

UPDATE Danemarca și Suedia își prelungesc controalele la frontieră

Suedia și Danemarca au anunțat joi extinderea măsurilor temporare de control frontalier până în luna aprilie în vederea ținerii sub control al fluxului de migranți, relatează DPA.

indvandrere_156110_30.ashx

Ministrul danez pentru imigrație, integrare și locuințe, Inger Stojberg

”Europa a eșuat în misiunea sa de asigurare a granițelor sale externe”, a declarat ministrul suedez de interne Anders Ygeman, după o reuniune a guvernului de la Stockholm.

El a precizat că măsura temporară de control frontalier, introdusă în noiembrie, va fi extinsă până la 8 aprilie. ”Până vom vedea o soluție europeană comună, Suedia este nevoită să desfășoare măsuri naționale pe termen scurt”, a precizat oficialul suedez.

Controalele vizează terminalul de feribot din sudul Suediei, unde mulți călători sosesc direct din Germania și Danemarca. De asemenea, sunt efectuate controale la trecerea podului rutier și feroviar Oresund, ce leagă Danemarca și Suedia și care este folosit zilnic de mii de navetiști.

La rândul său, guvernul danez a decis joi prelungirea controalelor temporare la frontiera cu Germania cu încă 30 zile, până la data de 3 aprilie, a indicat ministrul pentru imigrație, integrare și locuințe, Inger Stojberg.

Guvernul de la Copenhaga a introdus controalele la frontiera cu Germania pe 4 ianuarie, după ce Suedia a adoptat măsuri similare la granița sa cu Danemarca pentru a stopa valul de migranți din Orientul Mijlociu și Africa. Danemarca a prelungit ulterior aceste controale, în strânsă legătură cu vecinul său nordic.

”Guvernul danez își menține opinia conform căreia controalele la frontiera daneză nu depășesc ceea ce este strict necesar în această situație”, a indicat Stojberg, într-o scrisoare adresată comisarului european pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, Dimitris Avramopoulos, în care a explicat decizia executivului de la Copenhaga.

AGERPRES/(AS — autor: Tudor Martalogu, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca
nebunul pe