AcasăCopenhagaDanemarca va construi o peninsulă artificială pentru a proteja Copenhaga de inundaţii...

Danemarca va construi o peninsulă artificială pentru a proteja Copenhaga de inundaţii / Lynetteholm va avea și spaţii de locuit pentru 35.000 de persoane

-

O peninsulă artificială urmează să fie construită în golful Copenhaga, după ce Parlamentul din Danemarca a adoptat vineri o lege care permite construirea acesteia în regiunea Oresund, informează DPA, citată de Agerpres.

Insula, denumită Lynetteholm, ar urma să protejeze centrul capitalei Copenhaga de inundaţii şi de asemenea va crea spaţii de locuit pentru 35.000 de locuitori. Ministrul danez al Transporturilor, Benny Engelbrecht, a informat că lucrările de construcţie ar urma să înceapă în acest an, iar proiectul va fi finalizat în 2070.

Peninsula, cu o suprafaţă de trei kilometri pătraţi, va necesita 80 de milioane de tone de pământ şi 28 de milioane de metri cubi de nisip. Jurnaliştii de la Danish Broadcasting Corporation au calculat că aceasta înseamnă că 350 de camioane vor trebui să treacă zilnic prin Copenhaga până la locul şantierului timp de zece ani.

mai mult la   /www.g4media.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

Suedia trimite trupe și tancuri în Letonia. Decizia, luată la aproape...

„În această dimineață guvernul a luat decizia formală de a însărcina forțele armate cu pregătirea contribuției suedeze”, a declarat Kristersson într-o conferință de presă...