AcasăDanemarcaDanemarca: Viitor guvern monocolor al liberalilor Venstre

Danemarca: Viitor guvern monocolor al liberalilor Venstre

Liderul liberalilor danezi, Lars Loekke Rasmussen, a afirmat vineri că dorește să formeze un guvern monocolor al partidului său, Venstre, în contextul în care negocierile cu dreapta antiimigrație se dovedesc dificile, anunță AFP.

„Impresia mea este că, după discuțiile din această seară, va fi posibil să se alcătuiască un guvern Venstre sub conducerea mea, care va beneficia de sprijin în parlament”, a declarat presei la Copenhaga Lars Loekke Rasmussen, citat de televiziunea națională DR.

imageResize

Partidul Venstre, care domină tradițional guvernele de dreapta din Danemarca, s-a clasat pe poziția a treia la legislativele din 18 iunie, cu 19,5% din voturi, în urma social-democraților (26,3%) și a Partidului Popular Danez (DF, 21,1%).

Desemnat de regina Margrethe a II-a să formeze guvernul, Rasmussen a încercat inițial să ajungă la o înțelegere cu acest din urmă partid. Campania electorală a arătat însă punctele de vedere diferite ale celor două formațiuni, în special legate de politica economică, liberalii dorind înghețarea cheltuielilor publice, în timp ce DF revendică un discurs social.

http://www.agerpres.ro/externe/2015/06/27/danemarca-viitor-guvern-monocolor-al-liberalilor-venstre-02-01-44


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura