AcasăCopenhaga"Pericolul românesc" a învins în politica daneza. Danemarca intenționează să reintroducă controale...

„Pericolul românesc” a învins în politica daneza. Danemarca intenționează să reintroducă controale frontaliere, în limitele normelor Schengen. Danske Folkeparti si-a impus conditiile „Rumæner-kriminalitet eksploderet i Danmark” schimba politica controalelor la granita

Danemarca intenționează să impună controale frontaliere, dar în limitele regulilor ce guvernează spațiul Schengen de liberă circulație, a declarat marți noul ministru de externe danez Kristian Jensen, transmite Reuters.

Jensen l-a informat despre planul autorităților de la Copenhaga pe omologul său german, Frank-Walter Steinmeier.

RB_PLUS__Store_befo_843830a

În 2011, Danemarca a reintrodus pentru câteva luni controalele asupra autovehiculelor, nu și persoanelor, între peninsula Jutlanda, singura parte a țării legată de Europa continentală, și Germania.

Totuși, Comisia Europeană a criticat această decizie a autorităților daneze.

Impunerea de controale frontaliere pentru a limita imigrația ilegală și a combate contrabanda a fost una dintre condițiile puse de Partidul Popular Danez (DF) în timpul negocierilor cu formațiunea liberală Venstre în vederea formării unei coaliții guvernamentale după alegerile din 18 iunie.

În cele din urmă, Venstre a preferat să formeze un guvern minoritar, însă având numai 34 din cele 179 de locuri în parlament, liberalii vor fi nevoiți să depindă de sprijinul DF pentru adoptarea legilor.

Alte condiții ale DF au fost reducerea imigrației, organizarea unui referendum cu privire la oportunitatea rămânerii țării în interiorul Uniunii Europene și creșterea cheltuielilor publice.

AGERPRES/(AS — autor: Tudor Martalogu, editor: Gabriela Ionescu)

sursa :  http://www.agerpres.ro/externe/2015/06/30/danemarca-intentioneaza-sa-reintroduca-controale-frontaliere-in-limitele-normelor-schengen-12-49-03

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca