AcasăDanemarcaDanemarca vrea sa reduca taxele si impozitele: Trebuie sa merite sa muncesti!

Danemarca vrea sa reduca taxele si impozitele: Trebuie sa merite sa muncesti!

Danemarca este pe punctul de a face un pas neasteptat in privinta politicii sale fiscale. Taxele impuse pe acumularile din fondurile de penii si impozitele pe automobile ar putea fi reduse in perioada urmatoare, pentru a incuraja populatia sa lucreze mai mult.

Regatul nordic se confrunta cu o acuta lipsa a fortei de munca, somajul fiind la cel mai scazut nivel, iar politicienii din Copenhaga cauta cu disperare solutii la aceasta problema, realateaza CNN Money.

Trebuie sa merite sa muncesti. Trebuie sa fie mai ieftin sa fii danez„, argumenteaza ministrul de Finante, Kristian Jensen.

Conform OCDE, Danemarca are cel mai mare nivel de impozitare pe venitul pe cap de locuitor, danezii platind anul trecut taxe care ating 36% din venitul realizat, mult peste media de 25,5% intalnita in randul celorlalte state membre ale organizatiei.

„Este cu siguranta un gest incurajator ca guvernul danez se gandeste sa reduca impozitele, in special pe salarii, in contextul in care firmele din aceasta tara se plang de o lipsa acuta de personal”, crede Jessica Hinds, economist la Capital Economics.

Oficialii danezi spera ca o astfel de masura ii va incuraja pe localnici sa munceasca mai mult, efectul urmand sa se resimta si intr-o crestere economica de 0,5% in semestrul II al acestui an.


Beneficiile insa, nu vor fi atat de mari pe cat se crede, avertizeaza aceasta.

http://www.business24.ro/taxe-si-impozite/impozit-salariu/danemarca-vrea-sa-reduca-taxele-si-impozitele-trebuie-sa-merite-sa-muncesti-1587041

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca