AcasăDanemarcaCel mai mare producător mondial de turbine eoliene spune adio industriei petroliere

Cel mai mare producător mondial de turbine eoliene spune adio industriei petroliere

Danemarca, cel mai mare producător mondial de turbine eoliene, şi-a vândut ultima sa companie petrolieră fără ca nimeni să protesteze, banii rezultaţi din vânzarea activelor petroliere urmând să finanţeze tranziţia la energia verde, informează Bloomberg.

Considerată odată un activ strategic, divizia de petrol şi gaze a grupului danez A.P. Moller-Maersk A/S a fost preluată de grupul petrolier francez Total SA pentru 7,45 miliarde de dolari. Această tranzacţiei, care vine la câteva luni după ce grupul danez de utilităţi Dong Energy şi-a vândut operaţiunile de petrol şi gaze din Marea Nordului către grupul german Ineos, a fost salutată atât de guvernul de la Copenhaga cât şi de sindicate.

Ironia este că Danemarca va avea nevoie de veniturile realizate de industria de petrol şi gaze pentru a-şi finanţa tranziţia la energia verde şi a respecta angajamentul de a înceta să mai utilizeze combustibili fosili din 2050. Aceasta înseamnă că producţia la zăcămintele din Marea Nordului va trebui să continue, lucru pe care Total s-a angajat să îl facă.

„Cu cât fac mai mulţi bani în Marea Nordului cu atât vor fi mai mulţi bani pentru noi cu care să finanţăm tranziţia la energia verde”, a declarat ministrul danez al Energiei, Lars Christian Lilleholt.

mai mult la :   http://www.capital.ro/cel-mai-mare-producator-mondial-de-turbine-eoliene.html

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca
ALIN pe